Nakon ljetne stanke, u srijedu 2.9. 2020. održan je drugi partnerski sastanak tima koji radi na provedbi trogodišnjeg programa – Prevenko.

Iako nam slijedi neizvjesna jesen, posebice kada je riječ o provedbi nastave u školama, partneri su odlučni u svojoj namjeri da nastave raditi na prevenciji ovisnosti među učenicima osnovnih škola i mladih u zajednici. Tako je na sastanku dogovoreno kako će se već tijekom narednih tjedana započeti s provedbom edukacija za učenike i njihove roditelje, a potom i provesti vršnjačke kampanje u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti s ciljem širenja utjecaja i djelovanja na svijest drugih učenika.

Inače, cilj trogodišnjeg programa, koji se provodi u suradnji s tri osnovne škole s područja Vukovarsko-srijemske županije te ustanovama, udrugama i stručnjacima aktivnih u području prevencije ovisnosti, jeste doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.