Započela je i treća godina provedbe programa Prevenko te je u tu svrhu održan sastanak s partnerima i suradnicima kako bi nastavili naš zajednički rad na prevenciji ovisnosti među djecom i mladima na području Vukovarsko-srijemske županije.

Na sastanku, koji se održao 1. veljače 2022. godine u PRONI Centru u Vukovaru razmijenile su se informacije u području prevencije te dogovorili koraci koji će se poduzeti tijekom narednih mjeseci.

Obzirom da smo u trećoj godini provedbe, radit će se izlazno istraživanje u svrhu praćenja učenika koji su 2021. godine sudjelovali na edukacijama Pevenka. Pored toga, za prvu polovicu godine dogovorena je provedba edukacija za školsko osoblje kao i obrazovne aktivnosti za učenike.

Inače, cilj trogodišnjeg programa, koji se provodi u suradnji s tri osnovne škole s područja Vukovarsko-srijemske županije te ustanovama, udrugama i stručnjacima aktivnih u području prevencije ovisnosti, jeste doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.

Program “Prevenko” financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinksog sustava, obitelji i socijalne politike te sufinanciran sredstvima Grada Vukovara.