U Vukovaru je 14.11.2014. održana prezentacija Eurodesk-a, Europskog portala za mlade te Strukturiranog dijaloga s mladima. PRONI Centar je, kao jedan od 11 partnera EURODESK-a Hrvatska, približio mladima mogućnosti koje im se nude kroz različite programe koje provodi i promovira Agencija za mobilnost i programe EU.  

Prezentacija je održana povodom Međunarodnog dana tolerancije (16.11.), s ciljem informiranja i promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja te razvijanja osjećaja za druge i različite kulture i ljude.

Prisutnih 80 mladih saznalo je da je Eurodesk besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade. Zanimljivo je bilo i čuti da je Hrvatski Eurodesk centar dio mreže koju čine središnji ured u Bruxellesu, nacionalni koordinatori iz 33 europske države i preko 1300 lokalnih i regionalnih partnera.

Tako 11 partnera Hrvatskog Eurodeska doprinose uređenju sadržaja Europskog portala za mlade, na kojem mladi mogu dobiti odgovore na svoja pitanja iz područja rada, obrazovanja, volontiranja, itd.

Na prezentaciji je također ukazana i važnost uključivanja mladih u donošenje odluka koje se njih tiču te su prisutni dobili i osnovne informacije o provođenju Strukturiranog dijaloga s mladima u Hrvatskoj, koji za cilj ima poboljšanje komunikacije između mladih i predstavnika lokalne i regionalne samouprave, kako bi se odgovorilo na potrebe mladih u lokalnim zajednicama. 

Veliku pomoć u organizaciji događaja pružili su nam djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje /Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Vukovar te im se ovim putem zahvaljujemo.