U sklopu projekta Volonterski centar Vukovar, 16. veljače 2017. godine Mirovna grupa mladih “Dunav” u suradnji s Gimnazijom Vukovar organizirala je prezentaciju Europske volonterske službe, programa Erasmus + kako bi mlade koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje upoznali s mogućnostima koje su im otvorene.

IMG_0247web-640x426

Sudionici prezentacije imali su priliku čuti i iskustvo dvoje volontera korisnika programa koji trenutno borave i volontiraju u Vukovaru. Svoje iskustvo predstavili su Roberto Martinez Casariego Castrillo iz Španjolske i Julia Filipa Araújo da Silva iz Portugala, te pozvali učenike da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu EVS do svoje 30-e godine života.

IMG_0240web

Putem EVS-a mladi do 30 godina mogu najduže godinu dana boraviti u jednoj od zemalja korisnica programa kroz program volontiranja te time steći iskustvo iz različitih područja potrebnim za budući život i rad.

Kroz sudjelovanje u programu mladima je osiguran putni trošak odlaska i dolaska, boravka, džeparca, osiguranja, učenja jezika. Program provodi Mirovna grupa mladih Dunav kao jedna od akreditiranih organizacija za EVS od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Volontiranje je navika srca!