PRONI Centar ove godine obilježava 10. godina rada Info centra za mlade Vukovar. 2008. godine pokrenut je pilot projekt Info centra na način da je pokrenuta web stranica te je započelo  sustavno informiranje mladih u lokalnoj zajednici.  Nakon toga, 2009. godine, kroz projekt “Sve za tebe” otvoren je i fizički prostor centra te je mladima ponuđen jedinstven prostor namijenjen pravovremenom i pravovaljanom informiranju mladih.

U sklopu projekta s ciljem uspostave međusktorske suradnje i bržeg protoka informacija među različitim dionicima osnovan je  Savjetodavni odbor Info centra za mlade Vukovar.  Osnivanjem odbora poboljšana je razmjena informacija između institucija i udruga koje rade s mladima, a kroz Info centar za mlade osigurane kvalitetne, pravovremene i točne informacije mladima.  Ove godine Savjetodavni odbor Info centra za mlade Vukovar obilježava 10 godina rada u istom sastavu, a tom prigodom 16.5.2019. održan je 50-ti sastanak Odbora. Savjetodavni odbor u samim počecima rada pokazao se kao odlična gradska „mreža“ djelatnika koji rade s mladima, u samom startu informacije su se brže kretale od ustanova do udruga i obrnuto te na taj način dolazile do većeg broja mladih što prije nije bila praksa. Primjer je dobre prakse umrežavanja, kojim se pokazuje kako je moguća međusektorska suradnja s ciljem poboljšanja programa, aktivnosti i usluga za mlade na području grada Vukovara.

 

DSC0755120190516_104149

 

 

 

 

 

 

 

Savjetodavni odbor sastaje se najmanje 5 puta godišnje s ciljem razmjene informacija te planiranja, pripreme i provedbe informativno-edukativnih aktivnosti. Realizirana su 3 partnerska projekta, veliki broj informativnih radionica i putujućih informiraonica, sudjelovalo se na nekoliko konferencija te su provedeni zajednički edukacije za članove Odbora s ciljem povećanja kompetencija iz područja informiranja i savjetovanja mladih.

No ono na čega je Savjetodavni odbor posebno ponosan jeste Dan informiranja mladih Vukovar – VuMi, kojeg već deset godina zaredom osmišljava i provodi.

Što je Savjetodavni odbor donio mladima i PRONI Centru:

*brži protok informacija na lokalnoj razini
*širi spektar informacija na jednom mjestu
*kreiranje zajedničkih aktivnosti/programa za mlade
*pomoć prilikom rješavanja problema
*zajednički nastup u medijima/javnosti
*“rame za osloniti se”

Članovi Savjetodavnog odbora Vukovar su: Marinko Ivičić i Ivan Branimir Vrdoljak – MUP RH Policijska postaja Vukovar – Policija u zajednici; Monika Živković – Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vukovar; Siniša Mitrović – Grad Vukovar; Dijana Antunović Lazić – Europski dom Vukovar i Karolina Šoš Živanović – PRONI Centar.

PRONI Centar zahvaljuje navedenim predstavnicima na pruženoj potpori u razvoju i podizanju kvalitete života mladih svih ovih 10 godina.

Savjetodavni odbor 10 (18) DSC06807