Kao što je i bilo planirano po završetku projektnih aktivnosti u sklopu projekta “Uspostavi kontakt – poveži se”, a s ciljem širenja rezultata istog, PRONI Centar jer u suradnji s partnerskim organizacijama, izradio PDF Priručnik “Partnerstva u radu s mladima”.

Zašto smo kreirali priručnik?

Priručnikom želimo motivirati druge na kreiranje (međunarodnih) partnerskih aktivnosti i projekata. Želimo predstaviti naše organizacije i naše projektne ideje kao primjere dobre prakse, te pokazati i ukazati na značaj partnerski projekata u svrhu podizanja kvalitete života mladih na području cijele Europe.

Što možeš pronaći u priručniku?

U priručniku možete pronaći osobne iskaznice od 10 organizacija iz cijele Europe, možete pogledati metode koje koriste u radu s mladima, a isto tako možete pogledati koja su to nova partnerstva kreirana s kojim projektnim idejama. Na seminaru smo osmislili 4 projektne ideje, uključujući šarolikost partnera u svakoj, imamo dodatne ideje za još 2 projekta, a u listopadu 2018. godine smo s partnerima iz ovg projekta osmislili, napisali i predali dva dodatna projekta na natječaj u okviru ERASMUS+ programa.  Tako da možemo reći da na kraju ovog projekta imamo ukupno 8 projekta / ideja / planova.

Nadamo se da ćete čitajući ovaj naš priručnik biti motivirani na partnerske projekte, iskoristiti u svom radu neke od prezentiranih metoda, da ćete isto tako od organizacija koje su predstavljene u njemu pronaći one koje bi mogle postati vaši budući suradnici te da ćete našim projektnim idejama biti motivirani na neke nove projekte za vašu organizaciju.

Priručnik slobodno podijeli s drugima.

Možeš ga pogledati  ovdje.

Projekt “Uspostavi kontakt – poveži se” financiran je sredstvima EU kroz program Erasmus+, ukupne vrijednosti 15.886,00 EUR

„Sadržaj o projektu isključiva je odgovornost PRONI Centra za socijalno podučavanje.“

Kontakt osoba za više informacija:
Karolina Šoš Živanović,
voditeljica projekta
icm-vu@proni.hr