PRONI Centar za socijalno podučavanje u srijedu, 04. siječnja 2012. godine pokrenuo je istraživanje među mladima grada Vukovara na temu njihove informiranosti o predstojećem referendumu o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju. Djelatnici PRONI Centra zajedno s volonterima Info centra za mlade Vukovar su u središtu grada anketirali stotinjak mladih koji su imali priliku popuniti anketu i time iskazati svoje mišljenje.

Također, od četvrtka, 05. siječnja 2012. na web stranici Euro info kutka za mlade  www.eukutak.infodostupna je i on-line anketa putem koje svi zainteresirani i na ovaj način mogu sudjelovati u ovom istraživanju. Istraživanje će trajati do 15. siječnja nakon čega će rezultati biti obrađeni i objavljeni na spomenutoj web stranici te u medijima.
Inače, ova anketa svojevrsni je nastavak istraživanja koje je PRONI Centar za socijalno podučavanje proveo kroz nedavno završeni projekt “EU misli”, a u kojem su završni razredi srednjih škola u Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavaškoj i Osječko-baranjskoj županiji također imali priliku iskazati svoja razmišljanja o ovoj temi.