Velik broj mladih kroz formu pub kviza, na zabavan način provjerio svoje znanje o EU državama i upoznao se sa EU godinom mladih.

Uspješno održan pub kviz za mlade pod nazivom Put pod noge, s ciljem promocije europskih vrijednosti, programa i aktivnosti za mlade na razini EU, a u okviru obilježavanja Europske godine mladih.

PRONI Centar za socjalno podučavavnje, kao Eurodeskov multiplikator, u suradnji sa osječkom podružnicom udruge Erasmus student network (ESN) – 2. studenoga u večernjim satima u Caffe/Night baru IN je okupio veliki broj našim mladih sugrađana (35 sudionika) u zabavnoj igri u kojoj su mogli provjeriti svoje znanje o europskim zemljama, povijesnim, kulturnim i drugim znamenitostima.

Kviz su vodili volonteri PRONI Centra iz Španjolske, Angeles Madueno Triguillos i Enrique Martos Sanchez.

Pri tomu su im promovirali ciljeve aktualne Europske godine mladih te programa mobilnosti u koje se i oni mogu uključiti. Naravno, kao i uvijek, na zanimljiv način su prezentirali i svoje iskustvo i ispričali priču – kako su došli u Osijek na godinu dana.

U sjajnoj, pozitivnoj atmosferi, mladi su se zabavili, dobili nagrade, međusobno bolje upoznali i nadamo se, motivirali na slične aktivnosti. A sve u svrhu osobnog razvoja i pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici.

Hvala svima na lijepom druženju!

Aktivnost  se održava u svrhu promocije Europske godine mladih, a financira ju Agencija za mobilnost i programe EU.