U okviru trogodišnjeg programa Prevenko, koji za cilj ima doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, 2.listopada je održano prvo predavanje za roditelje čija djeca sudjeluju u navedenom programu.

Predavanje pod nazivom „Roditelji u ulozi prevencije“ održano je u OŠ Negoslavci, a isto su pripremili i održali djelatnici partnerskih i suradničkih organizacija iz PU Vukovarsko-srijemske te udruge NE-ovisnost, kao i stručni suradnik, socijalni pedagog Dubravko Šokčević. Cilj predavanja bio je unaprijediti znanja i vještina kod roditelja u području postavljanja pravila i nadzora slobodnog vremena djece, a u svrhu zajedničkog djelovanja prema postizanju cilja programa.

Također, u istoj školi završen je i ciklus predavanja s učenicima koje je obuhvatilo upoznavanje istih s 4 vrste ovisnosti – alkohol, droga, nove tehnologije i kocka, nakon čega će uslijediti priprema učenika i školskih djelatnika za provedbu vršnjačke kampanje u školi koju će provesti tijekom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15.studenog do 15.prosinca.