Uspješno je provedena i posljednja aktivnost projekta prekogranične suradnje „Prijeko-preko“, koji se tijekom proteklih 10 mjeseci provodio u partnerstvu s Općinom Bač. Sajam udruga održan je 13.9.2008. u sklopu Dana Europske baštine u Baču.

Iako su vremenske (ne)prilike utjecale na broj posjetitelja, veliki broj njih dobio je informacije o provedenom projektu, te onima koji su aktivno sudjelovali u provedbi:  iz Vukovarsko-srijemske županije Klubovi mladih Negoslavci, Bršadin i Borovo, iz Bača Centar za lokalnu demokratiju i Turistička zajednica Bač, kao i partneri u provedbi Općina Bač i PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Kako u prethodnim aktivnostima, tako su i u ovoj mladi imali prilike (i što je najvažnije i iskoristili ih) razmjeniti iskustva, učiti jedni od drugih, otvarati mogućnosti za buduću suradnju, te se ugodno družiti i steći nove prijatelje.

Sretni smo što možemo reći da su mladi Bača započeli s registracijom svoje udruge (UM Bača) i da će početkom slijedeće godine dobiti od Općine prostor na korištenje, kao i činjenicom da su postavljeni ciljevi i sve provedene aktivnosti donijeli konkretne rezultate.

Ovu aktivnost, kao i cjelokupan projekt financijski je podržao The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States.