PRONI Centar Vukovar, u sklopu programa potpore organizacijama civilnoga društva „Šalter“, od rujna do prosinca 2007. godine organizirati će niz treninga na teme koje potpomažu razvoj udruga i civilnih inicijativa, te osobnih kapaciteta aktivnih pojedinaca, zaposlenika organizacija civilnoga društva i volontera.

U svrhu istraživanja potreba, u Vukovaru je krajem lipnja održan sastanak s predstavnicima udruga koji su kao goruće teme naveli sljedeće:

· pisanje projektnih prijedloga,

· odnosi s medijima,

· ostvarivanje partnerstava u zajednici,

· menadžment volontera,

· dobro upravljanje.

Ovu ćemo listu vremenom nadopunjavati Vašim novim prijedlozima za treninge koji će se održavati tijekom iduće godine.

Do kraja ove godine održati ćemo četiri treninga kako slijedi:

Pisanje projektnih prijedloga, srijeda i četvrtak, 26. i 27. rujna

Odnosi s medijima, utorak i srijeda, 23. i 24. listopada

Međusektorska suradnja, utorak i srijeda, 20. i 21. studenog

Menadžment volontera, utorak i srijeda, 18. i 19. prosinca

Prvi u nizu treninga, Pisanje projetknih prijedloga, održati će se u PRONI Centru u Vukovaru, 204.vukovarske brigade 86, dana 26. i 27. rujna od 9:30 do 14:30 sati. Trening će obuhvatiti osnove pisanja projektnih prijedloga koji se temelji na PCM metodi (Project cycle management, odnosno upravljanje projektnim ciklusom).

Drugi trening, Odnosi s medijima, biti će održan u utorak i srijedu, 23. i 24. listopada, a obuhvatiti će teorijski dio pisanja vijesti i priopćenja za medije, te teorijski i praktični dio davanja intervjua i organiziranja konferencija za medije.

Treći će trening, Međusektorska suradnja, biti održan u utorak i srijedu, 20. i 21. studenog, a sadržavati će praktične savjete i primjere dobre prakse u ostvarivanju suradnje između javnog sektora (državne institucije), poslovnog (tvrtke) i civilnog (udruge građana).

Posljednji trening ove godine biti će Menadžment volontera, u utorak i srijedu, 18. i 19. prosinca. Trening će se baviti pravima i dužnostima volontera i organizatora volontiranja, uz poseban naglasak na savjete organizacijama koje primaju volontere.

Za sudjelovanje na treningu/treninzima molim Vas da ispunite kratki prijavni obrazac u privitku. Također, potičem vas da na trening/e prijavite osobe koje nisu prije prošle kroz edukaciju o pisanju projekata kako bismo osigurali ujednačeno predznanje sudionika.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice, te slanjem putem e-maila, faksa ili pošte na dolje navedenu adresu PRONI Centra Vukovar do ponedjeljka, 17.rujna 2007. S obzirom da je broj mjesta ograničen, lista sudionika biti će zaključena odmah po popunjavanju slobodnih mjesta. Iz tog razloga molim Vas da nam prijavnicu za sudjelovanje vratite što prije, te da ne prijavljujete više od dvije osobe iz jedne udruge.