Druga srednja škola Beli Manastir i njeni maturanti, smjerova frizer i konobar, imali su priliku u ponedjeljak 24. listopada biti dio debate o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji koju je za njih organizirao Savjet mladih grada Belog Manastira, a proveo PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Više od 40 maturanata imalo je priliku čuti čime se bavio projekt “EU misli” i što su u sklopu njegove ankete učenici na području Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije rekli o EU. Posebice se to odnosi na područja obrazovanja i studiranja, ali i zapošljavanja nakon ulaska u EU koja su obrađena kroz debatu, a za koja su uz naravno životni standard, poljoprivredu i gospodarstvo te korupciju, učenici koji su sudjelovali u anketi rekli da ih najviše zanimaju. 

Baš zbog istraživanja PRONI Centra, temi i metodologije provedbi debati kroz projekt “EU misli” Savjet mladih grada Belog Manastira je inicirao suradnju, koja je sudeći prema učenicima, ravnateljici i profesorima koji su bili prisutni bila više nego uspješna.