U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti i aktivnosti Koordinacije “LEGIRANJE, NE DROGIRANJE”, završila je provedba radionica na temu ovisnosti o kockanju, pod nazivom “Sedma strana kocke”. Završna rasprava na tu temu održat će se u četvrtak 18.12.2014. u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1, s početkom u 18 sati.

Radionice su bile namijenjene učenicima srednjih škola te su provedene u Ekonomskoj, Građevinskoj školi, Elektrotehničkoj i promtenoj školi te I. gimnaziji. Radionice su osmislile, organizirale i provele provele volonterke Info-centra za mlade Osijek: Mirna Džindo, Marija Marković i Katarina Kezić, inače studentice Filozofskog fakulteta (psihologija).

*****Završna aktivnost , koja će biti namijenjena široj javnosti, održat će se u  četvrtak 18. prosinca u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1, s početkom u 18:00. Na ovoj će se radionici staviti naglasak na sport i klađenje te će svoje stručno viđenje ovisnosti s prisutnima podijeliti psihologinja, dok će Goran Kezić, predstavnik udruge Ne-ovisnost, približiti posljedice koje ova vrsta ovisnosti može donijeti. Za goste radionice pozvani su košarkaši KK Vrijednosnice Osijek.

Sedma strana kocke nevidljiva je u fazi zabave, a može donijeti posljedice koje mogu negativno utjecati na zdravlje, obrazovanje, odnose, zapošljavanje. Cilj radionica bio je na interaktivan način doprinijeti osvještavanju mladih o tankoj crti između zabave i ovisnosti, razlici između jednog i drugog te potaknuti mlade na kritičko promišljanje u donošenju odluka.

Inače, ovo je jedna od aktivnosti projekta “Regionalni info-centar za mlade Osijek”, kojeg provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s Gradom Osijekom. Suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje/CISOK Osijek te Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija. Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.