Povodom obilježavanja šeste godine djelovanja Regionalnog info – centra za mlade Osijek, 24.listopada, održana je kratka prezentacija djelovanja i provedenih aktivnosti, te predstava forum kazališta pod temom „Čari studentskog života“. Predstavu je pripremila dramska skupina udruge ZAMISLI pod stručnim vodstvom redatelja Marija Kovača.

Glumci, većinom mladi s invaliditetom, po metodi Augusta Boala problematiziraju određenu temu i zajedno s publikom pokušavaju doći do rješenja problema. Za goste Info – centra za mlade Osijek obrađivali su probleme iz studentskog života. Riječ je o situacijama u kojima se svaki bivši, sadašnji ili budući student može naći pa se publika lako poistovijetila s prizorima koji su se odigravali na sceni.

Publika je jako dobro reagirala na mlade glumce i pažljivo slušala upute i objašnjenja koje je tijekom predstave dijelio redatelj Mario Kovač. Bilo je puno pitanja, a oni hrabriji gledatelji osobno su se uključili u predstavu i zajedno s glumcima, izravno na sceni, pokušali doći do rješenja, pokazujući kako bi se oni postavili u određenoj situaciji.

Ova predstava bila je samo kratka prezentacija što se sve može postići dramskim radionicama po principu Boalovog kazališta potlačenih i koliko rad u takvim radionicama može pomoći svima koji u njima sudjeluju. Razmišljajući o rješenju problema prikazanog u predstavi, vježbamo rješavanje konfliktnih situacija u vlastitom životu