Sjajna atmosfera u učionici i odlični prijedlozi za nove izvannastavne sadržaje u ovoj školi, glavno je obilježje radionice, jedne u nizu rasprava 7. sata, koja se održala 2. prosinca, ponovno u hibridnom obliku.

Tematsko područje ove rasprave između mladih i donositelja odluka bila je Rad s mladima i prostori sudjelovanja za sve mlade, a učenicima i predstavnicima Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Osijeka, pridružili su se i predsjednica Izviđačkog kluba Javor, Jadranka Kokolari te predsjednica udruge Pobjede voditeljica skloništa za životinje – Azil Osijek, Maša Riznić.

Uz kreativne učenike, raspoložene za predstavljanje svojih interesa i potreba vezano za život u školi, i donositelji odluka iz škole (pedagoginja i nastavnici) su imali priliku predstaviti izvannastavne aktivnosti škole te čuti (možda i prvi put od ovih učenika) što mladi vide kao prednosti pohađanja ove škole, a što je to što bi željeli unaprijediti.

Jako nam je drago što smo i mi učenici mogli čuti koje su sve aktivnosti provode u Javoru i u udruzi Pobjede te što je tajna da veliki broj mladih zna za njih i kroz sve ove godine se uključuju u njihov rad. Odličan je ovo način da se mladi kroz njima bliske aktivnosti, upoznavanjem prirode, druženjem i učenjem korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu te volonitiranjem u azilu za napuštene životinje, uče aktivnom sudjelovanju u zajednici te važnosti malih pozitivinih promjena i doprinosa zajednici.

U grupnom praktičnom radu dobili smo odlične i provedive prijedloge za godišnji program i plan rada sata razrednog odjela, novu izvannastavnu aktivnost pod nazivom MLADOST – UMJETNOST – SOLIDARNOST te proces organizacije i provedbe Sajma mogućnosti za mlade. Već unaprijed se veselimo provedbi ovakvih i sličnih aktivnosti na inicijativu učenika, vjerujemo da će to biti u bliskoj budućnosti.

A više o svemu ćemo naravno spomenuti i u brošuri, projektnoj aktivnosti s čijom izradom krećemo u siječnju, a u koju će nam se priključiti i dio sudionika ove radionice.

Projekt 7. sat financira Europska unija kroz program ERASMUS+.