U petak 16. prosinca 2016. godine, u prostoru Info centra za mlade Vukovar, 204. Vukovarske brigade 43, u 11 sati sastali su se predstavnici institucija i organizacija / članovi Savjetodavnih odbora Info centra za mlade Vukovar i Regionalnog info-centra za mlade Osijek.

Nakon zajedničkog stručnog osposobljavanja u Pirovcu, na temu „Značaj međusektorske suradnje u području informiranja mladih”, dogovoren je nastavak suradnje između ova dva grada.

Kao i spomenuto stručno osposobljavanje, tako se i ovaj susret održao s ciljem osvještavanja važnosti i podizanja razine kvalitete informiranja mladih u svim segmentima važnim za život mladih, a sukladno europskim standardima. U vrlo ugodnoj i prijateljskoj atmosferi, uz međusobno upoznavanje članova koji se do tada nisu imali priliku upoznati, prisutne se podsjetilo na vrijeme i razloge osnivanja Savjetodavnih odbora te načine funkcioniranja istih, sukladno lokalnim potrebama i mogućnostima. Razmjenile su se informacije o proteklim i aktualnim događanjima u području informiranja mladih, ulogu Savjetodavnih odbora i utjecaju na uključene organizacije i lokalne sredine. Također se razgovaralo o razvoju i planiranju novih zajedničkih aktivnosti i buduće suradnje između ova dva grada.

Prisutni članovi Savjetodavnih odbora Info-centara za mlade Osijek i Vukovar bili su predstavnici: Filozofskog fakulteta Osijek – Odjela za kulturologiju, Grada Osijeka – UO za socijalnu skrb, GD Crvenog križa Osijek, Volonterskog centra Osijek, Studentskog radia UNIOS / Osječke televizije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Vukovar, Grada Vukovara, Policijske postaje Vukovar te Europskog doma Vukovar.

Nova godina donijet će i nove izazove. Sigurni smo da će nastavak njegovanja dosadašnje suradnje doprinijeti kvalitetnijem životu mladih ljudi te se i ovom prilikom zahvaljujemo svima koji ulažu dodatne napore da se to i ostvari.

so1_vukovar

Projekt Info centar za mlade Vukovar i program Regionalni info-centar za mlade Osijek, u sklopu kojih se održao ovaj susret, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a financira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.