U petak, 21. listopada u Osijeku, ali u u drugim gradovima Hrvatske, održan je prvi zajednički EURODESK TREASURE HUNT. Prekrasno jesensko vrijeme omogućilo je da se mladi osječani okupe na ulicama svog grada (konkretno u Tvrđi) i zajednički, s vršnjacima,  zabave i informiraju o programima mobilnosti na malo drugačiji način.

Za one koji ne znaju, treasure hunt je igra u kojoj natjecatelji u zadanom vremenu pokušavaju riješiti zadatke koji su stavljeni pred njih prije ostalih, da bi sebi i svojoj ekipi osigurali nagrade.

Ekipa od 2 do 5 članova, suočava se s raznim mozgalicama na temelju kojih pokušavaju shvatiti kamo trebaju krenuti i gdje ih čeka idući trag.

Ove godine 20 mladih je tragalo za odgovorima koji su činili potpunom informacije o ERASMUS+ programu, Europskim snagama solidarnosti, DiscoverEU inicijativi, projektima volontiranja, razmjenama mladih, projektima solidarnosti… te drugim aktivnostima i programima koji im omogućuju mobilnost  EU s ciljem učenja i osobnom razvoja.

Prvi put, svih 16 Eurodesk multiplikatora je na isti dan imalo aktivnost lova na blago – Eurodesk Treasure Hunt, što je, vjerujemo naglasilo važnost kvalitetnog informiranja mladih o ovim temama, koje su, pokazalo se, od sve većeg interesa kod mladih ljudi.

U Osijeku je ovu aktivnost PRONI Centar proveo u suradnji sa EUROPE DIRECTOM IZ OSIJEKA, te smo zajednički udružili snaga da mlade privučemo zanimljivim ponudama kako bi se i sami odvažili koristiti brojne prilike koje im stoje na raspolaganju. Nakon što je jedna ekipa proglašena pobjednikom, najbrže i najtočnije su odgovorili na sve zadatke, svi zajedno smo se okupili u Info-centru za mlade Osijek, kako bismo još dodatno podijelili više informacija o navedenim programima, čuli kako im može pomoći Europe Direct te smo uživali u priči Angeles i Enriquea iz Španjolske (stranih volontera PRONI Centra), koji su mladima na živopisan način predstavili svoje iskustvo te ih motivirali da se i sami okušaju u sličnome.

#TTM2022 #eurodesktreasurehunt
   

EURODESK TREASURE HUNT je aktivnost koju provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje kao Eurodeskov multiplikator.