U okviru provedbe projekta pod nazivom ”Upoznaj ROY-a (On-line resursi za mlade)”, kojeg u suradnji s partnerskim udrugama iz Belgije, Turske i Slovenije, provodi Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, u PRONI Trening centru u Pirovcu održava se interaktivni trening program, s ciljem poticanja mladih sudionika na stjecanje dodatnih znanja te poboljšanje osobnih i profesionalnih vještina u području informiranja mladih.

Od svakog dana ponešto…

Ove aktivnosti održavaju se od 3. do 11. listopada 2011.g. i okupljaju devetnaest sudionika, djelatnika u info-centrima za mlade iz četiri zemlje: Belgija, Slovenija, Turska i Hrvatska.

Pored promoviranja kulture kroz organizirane interkulturalne sadržaje, sudionici će uz stručno vodstvo ERYICA-inih trenera, proći licencirani program “Digital YIntro” kroz koji će identificirati zajedničke vrijednosti, razmijeniti informacije o modelima on-line informiranja mladih u njihovim zemljama, te aktivno sudjelovati u procesu učenja koristeći različite metode kako bi omogućili kvalitetan razvoj on-line resursa za mlade u njihovom radu. Program će staviti naglasak i na mlade s manje mogućnosti (na osnovu životnih uvjeta, psiho-socijalnih i fizičkih sposobnosti, kulturalnog podrijetla, itd.).

Projekt je započeo 1. rujna 2011., a trajat će do 1. siječnja 2012. Uz glavni cilj obrazovanja, projekt ima za cilj promovirati izgradnju partnerstva između djelatnika informativnih centara za mlade iz zemalja EU i zemalja izvan granica EU.

Nositelj projekta, čija članica je i PRONI Centar, je Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije, kroz program Mladi na djelu, kojeg u Republici Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.