Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti završili smo s aktivnostima u Babinoj Gredi, gdje smo u suradnji s nositeljem projekta “Potkovani zdravim navikama” – Općinom Babina Greda, UP.02.2.1.08.0040, od 12. do 14. prosinca organizirali Dane otvorenih vrata pod nazivom “Nije sve tako sivo”.

Kroz tri dana aktivnosti u toj općini Vukovarsko-srijemske županije održane su radionice za djecu i roditelje, a sve s ciljem podizanja svijesti o štetnosti ovisnosti i rada na prevenciji.

Dane otvorenih vrata započeli smo s organizacijom radionice za roditelje “Biti u toku”, a u srhu informiranja istih o trendovima ovisnosti među djecom i mladima te kako ih mogu prepoznati u svrhu preventivnog djelovanja. Nastavak je uslijedio u utorak, gdje smo okupili učenike OŠ “Mijat Stojanović” Babina Greda i proveli radionicu “Za zdrave navike”, s ciljem upoznavanja istih o štetnom djelovanju alkohola. Dan poslije, kroz likovnu radionicu “Nije sve tako sivo”, s učenicima smo radili na izradi plakata na temu ovisnosti i prevencije istih te kroz postavljanje radova u holu škole potaknuli vršnjački pristup u prijenosu informacija i podizanja svijesti među učenicima.

Provedbom ovih aktivnosti nastavili smo s ispunjavanjem cilja projekta kojim se na području Općine Babina Greda promovira zdravlje i prevencija u odnosu na ovisnosti o alkoholu u kombinaciji s energetskim napitcima i e-cigaretama, te podiže svijest građana Babine Grede o brizi za vlastito zdravstveno stanje koje će u konačnici dovesti do poboljšanja zdravstvenog statusa građana Hrvatske.