Ako imate između 15 i 29 godina, želite djelovati pozitivno na svoju okolinu, želite da se Vaš glas čuje i da doprinesete razvoju politika za mlade, prijavite se za sudjelovanje u projektu ”U čem’ je problem?”.

Projekt „U čem’ je problem?“ proizašao je iz potrebe veće uključenosti mladih u društvo odnosno procese donošenja odluka i kreiranju politika za mlade. Projekt se provodi u tri županije s najvišom stopom nezaposlenosti mladih u RH, a to su Sisačko – moslavačka, Vukovarsko – srijemska te Osječko – baranjska županija. Projekt ”U čem’ je problem?” provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak kroz program ERASMUS+, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike, od 1.veljače 2017. do 31.siječnja 2018. godine.

Naglasak projekta je na dijalogu mladih osoba i donositelja odluka, koji će se ostvariti tijekom sastanaka fokus grupa i radnih skupina. Kao sudionik/ica projekta, moći ćete reći više o vašim svakodnevnim izazovima – bilo u traženju posla, provođenju slobodnog vremena, stanju u društvu ili bilo kojoj temi za koju smatrate da treba posvetiti posebnu pozornost. Imat ćete priliku prenijeti svoje mišljenje te predložiti svoja rješenja te kako mislite da bi se stvari trebale razvijati. Time ćete utjecati na donošenje novih politika za mlade koje će unaprijediti kvalitetu života mladih u vašoj županiji.

Kako bi znali koliko bi vremena odvojili za ovaj projekt, znajte da vaše sudjelovanje u fokus grupi uključuje dvodnevnu izobrazbu u području razvoja politika mladih (30.-31.3.2017.) i dva sastanka članova fokus grupe (12.-13.4.2017.) tijekom kojih će se raspravljati o izazovima s kojima se mlade osobe susreću u svakodnevnom životu te na tržištu rada.

Dodatno, svaka fokus grupa će odabrati 2 predstavnika koji će se uključiti u radnu skupinu i imati priliku raditi direktno s donositeljima odluka tijekom 3 sastanka radne skupine u svojoj županiji (28.-30.6.2017.) te 3 međužupanijska sastanka na kojima će sudjelovati i radne skupine iz preostale dvije županije koje su uključene u projekt.

Napominjemo da su datumi podložni eventualnim promjenama ukoliko ne budu odgovarali većem broju sudionika.

Ako želite sudjelovati, jednostavno popunite prijavnicu OVDJE te je dostavite mail-om na osijek@proni.hr ili poštom ili osobnim dolaskom na adresu: PRONI Centar za socijalno podučavanje, Kralja Zvonimira 15, 31000 Osijek. Prijave se primaju do 28.veljače 2017.

Veselimo se vašem sudjelovanju!

LogosBeneficairesErasmus+LEFT_HR