Sa zadovoljstvom javljamo da je u PRONI Centar, ured Vukovar, početkom rujna stigla strana (ESS) volonterka Joana (21) iz Portugala.

Joana je došla volontirati u Vukovar, umjesto Abida iz Španjolske i sada pravi društvo našoj volonterki Inés koja je s nama od sredine veljače ove godine.

Abid je volontirao punih 7 mjeseci na projektu Moja inkluzivna zajednica! zajedno s Inés. U međuvremenu, Abid je dobio poslovnu ponudu u Bosni koju je prihvatio te smo uspješno zaključili Ugovor o volontiranju i Abidu poželjeli sretne nove pohode u novom okruženju.

Pred sam odlazak Abid se pozdravio s učenicima OŠ Josipa Matoša s kojima je radio u ovom razdoblju, u okviru projekta. Abid i učenici su uspjeli ostvariti lijepe odnose i sjećanja na zajednički rad, što nas raduje.

Joani smo poželjeli dobrodošlicu u Vukovar i osigurali da uspješno, zajedno s Inés, nastavi svoje volonterske mjesece na projektu Moja inkluzivna zajednica! (My inclusive community!) u okviru kojeg će, u suradnji s OŠ Josipa Matoša Vukovar raditi na izgradnji i osnaživanju djece i mladih s teškoćama u razvoju i manje mogućnosti, ujedno učenicima te škole. Njegovati empatiju i oko nje zajednički “graditi” inkluzivnu zajednicu, uz pomoć samih učenika, njihovih obitelji i zainteresiranih građana naš je glavni motiv ovog volonterskog projekta.

Osim toga, volonterke će pomoći u promociji programa Europske snage solidarnosti te dati značaj mobilnosti i volontiranju koji doprinosi poboljšanju kvalitete života mlade osobe, za što su se odlučili i naši ovogodišnji volonteri.

Pratite nas i pridružite nam se u našim volonterskim i inkluzivnim pothvatima!

Projekt “Moja inkluzivna zajednica!” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.