Provedbom rasprava između učenika i donositelja odluka uz suradnju sa predstavnicima organizacija civilnog društva, prelazimo u drugu fazu provedbe projekta  7. sat.

Nakon što je tijekom jeseni provedeno istraživanje na temu informiranosti mladih i njihove uključenosti u izvannastavne sadržaje u školi (440 ispitanika), a nakon pauze zbog ograničenja sudjelovanje učenika srednjih škola na izvannastavnim aktivnostima uživo, sretni smo što smo krenuli s provedbama rasprava između mladih i donositelja odluka.

Prva na redu bila je rasprava sa učenicima i nastavnicima Graditeljsko-geodetske škole iz Osijeka, pod nazivom MLADI I EU; voditeljicom Građanskog odgoja Stelom Macakanja Bačić, pedagoginjom Lidijom Brod i psihologinjom škole Teom Tadić, a radionici su nam se pridružili i naši dugogodišnji suradnici iz Europe Directa Osijek – Brigita Ivoševac, ESN-a Osijek – Mihaela Kolić te Saša Milaković iz Kreaktive.

U lijepom prostoru Stare pekare u Tvrđi napokon smo u ugodnoj i neformalnoj atmosferi mogli razgovarati, razmjenjivati stavove i iskustva te donijeti preporuke i zaključke koji će nam pomoći da unaprijedimo mogućnost utjecaja učenika na izbor izvannastavnih sadržaja u njihovoj školi, kako bi oni što više doprinosili procesu učenja i odgoja ali odgovarajući na interese i potrebe mladih. Također, sudionici su se upoznali sa aktivnostima koje u našem gradu provode organizacije civilnog društva, a sadržajno se mogu uklopiti u provedbu izvannastavnih aktivnosti, projekte aktivnosti škole te sat razrednog odjela ove škole.

logosbeneficaireserasmusleft_hr

Projekt financira Europska unija kroz program ERASMUS+.