Razmjena mladih “Digit Yourself” uspješno je završena. Promijenili smo i utjecali na živote 20 mladih iz pet europskih zemalja koji su bili izrazito aktivni i motivirani.

Na razmjeni mladih realizirale su se brojne aktivnosti:

Mala škola životnih vještina u okviru koje su mladi radili na poboljšanju svojih komunikacijskih vještina, samoprocjeni te prepoznavanju vrijednosti i potencijala. Kroz vježbe javnog nastupa i samoprezentacije nastali su brojni video uratci među kojima izdvajamo dva, nastala od sudionika iz Hrvatske:

  1. Marko – značaj razmjene mladih za mladu osobu – klik na video.
  2. Lara – o razmjeni mladih i programu – klik na video.
  • Na brojnim praktičnim radionicima koje su provodili voditelji skupina mladi su učili o digitalnim alatima i kako ih kvalitetno koristiti: Canva, Europass, motivacijsko pismo, online interview, video i fotografije.
  • Među brojnim radovima izdvajamo dva zanimljiva video uratka gdje su se mladi predstavljali kao potencijalni kandidati za online interview. Video uratci nose i značajne poruke za mlade, stoga poslušajte što vam imaju za reći Tomás iz Portugala (klik na video) i Mădălina iz Rumunjske (klik na video).
  • Radionica analiza CV-a i motivacijskog pisma – što poboljšati, istaknuti…
  • Jedna od aktivnosti razmjene mladih bile su i Interkulturalne večeri na kojima su mladi predstavljali svoje običaje, jezik, kulturu, hranu i znamenitosti. Večeri su bile inspirativne i poučne gdje su mladi učili jedni od drugih.
  • Kroz različite aktivnosti razmjene mladih: Mala škola životnih vještina, interkulturalno učenje i upotrebu digitalnih alata unaprijedili smo komunikacijske i prezentacijske vještine kod mladih u dobi od 15 do 30 godina i time smo ujedno i ostvarili cilj projekta.
  • Tijekom razmjene mladih sudionicima je predstavljen Erasmus+ program, a sudionici su imali za zadatak voditi dnevnik učenja kako bi pratili svoj razvoj tijekom razmjene mladih i u konačnici kvalitetno popunili Youthpass.

Uz proces učenja, mladi su se u slobodno vrijeme puno družili i upoznavali te su u okviru interkulturalnog učenja posjetili i Kornatske otoke.

  • Razmjena mladih provela se u partnerstvu s 4 organizacije iz europskih zemalja (Euroteam Czech Republic, z.s. iz Češke, Asociacija “Aktyvus Jaunimas” iz Litve, Proatlantico – Associacao Juvenil iz Portugala te Youth Alma iz Rumunjske).

Razmjena mladih održala se u Trening centru Pirovac u općini Pirovac, u trajanju od 10 dana od 24.6. do 3.7.2022.

Projekt “Digit Yourself” je sufinanciran sredstvima Europske unije.