U periodu od 10.6. do 16.6. u Trening centru Pirovac održan je seminar za uspostavljanje kontakta pod nazivom “Uspostavi kontakt – poveži se!”.  Na seminaru je sudjelovalo 20 sudionika, predstavnika 10 partnerskih organizacija iz 9 država s područja Europe. Sudionici su na seminaru imali priliku: međusobno se upoznati  i razmjeniti iskustava i znanja, upoznati se  s međunarodnim kontekstom rada s mladima, predstaviti svoje metode rada s mladima i čuti metode drugih organizacija, posjetiti Info zonu u Splitu te vidjeti primjer dobre prakse u rad s mladima (nacionalno i međunardno), uspostaviti nova partnerstva te razviti konkretne projektne ideje koje prizlaze iz potreba njihovih matičnih organizacije kao i zajednica u kojima djeluju.

Na kraju seminara sudionici su izradili konkretne akcijske planove -razvili projektne ideje s budući partnerima, odredili uloge te rokove za pisanje i apliciranje projekata.

Nakon seminara slijedi nam izrada Priručnika “Partnerstva u radu s mladima” gdje će se predstaviti  sve partnerske organizacijekoje su sudjelovale u seminaru, njihove metode rada s mladima kao i kreirana nova partnerstva i projektne ideje a sve s ciljem motiviranja drugih na kreiranje partnerskih aktivnosti i projekata.

 

Događaj za uspostavljanje kontakta realiziran je o okviru projekta  “Uspostavi kontak-poveži se!”, koji za cilj ima potaknuti međusobno povezivanje, umrežavanje i propitivanje mogućnosti za zajedničke partnerske projekte u području rada s mladima, a financiran je sredstvima Europske unije kroz ERASMUS+ program.

Pirovac radni dio

Split

grupna

materijali