U svrhu promoviranja značaja volonterstva za škole (osnovne i srednje) i lokalne zajednice te utvrđivanja interesa i mogućnosti za razvoj održivih programa volontiranja u istima, 18. rujna 2017. u okviru projekta Školontiranje, u Sisku je održana Uvodna konferencija radnog naziva “Školontiranje – java ili san?!”.
Ova konferencija, na kojoj su sudjelovali predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova te organizacija civilnoga društva s područja Sisačko-moslavačke županije, osim što je osigurala aktivno sudjelovanje i interakciju ovih predstavnika, poslužila je i kao platforma za razvoj međusektorske suradnje u zajednici, što će biti važno za nastavak projektnih aktivnosti. Na samoj konferenciji predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova iskazali su interes za daljnje sudjelovanje u projektu, posebice u dijelu izobrazbe o školskom volontiranju, razvoju i izradi Programa školskih volonterskih klubova te uspostave i funkcioniranja istih.

Inače, ova konferencija samo je dio planiranih aktivnosti projekta Školontiranje, kojeg u suradnji s Ekonomskom školom Vukovar, Osnovnom školom Nikole Andrića Vukovar, Tehničkom školom Sisak te Volonterskim centrom Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Projekt Školontiranje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.