U sklopu svoje posjete Osijeku, veleposlanik Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren, 7. rujna 2011.g. posjetio je i PRONI Centar za socijalno podučavanje kako bi s terena čuo kako teče provedba nekolicine europskih projekata koje PRONI Centar trenutno provodi. Među njima je i projekt “EU misli” koji je kao jednu od faza provedbe imao istraživanje o stavovima mladih naspram Europske unije.

Točno dan nakon objave rezultata istraživanja koje je Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj naručila od agencije “Ipsos Puls”, veleposlanik Vanodren iskoristio je priliku saznati i za rezultate istraživanja u sklopu projekta “EU misli“, a koje je provedeno na uzorku od 1500 učenika završnih razreda srednjih škola u Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zaključeno je da se rezultati oba istraživanja nadopunjuju i pokazuju koliko je na smanjenje euroskepticima utjecao završetak pregovora s Europskom unijom.

Zajednički s predstavnicima PRONI Centra zaključeno je da na informiranju mladih, ali i ostalih dobnih skupina, valja još puno raditi, u čemu posebno veliku ulogu imaju mediji. Da je to prepoznato i od strane EU dokazuje poziv na prijavu projektnih prijedloga zaključen u srpnju ove godine, a za IPA INFO 2010 program, koji naglasak stavlja na partnerstvo s medijima. Istaknuvši kako nema puno mogućnosti susresti se s onima koji na terenu provode projekte, jer je uvijek na “velikim sastancima”, veleposlanik Vandoren priupitao je i kako teče provedba projekata “Ponovo“, “Korak po korak“, te “Operativna grupa za zapošljavanje mladih” koje također provodi PRONI Centar, a financirani su iz EU fondova.