U sklopu timskog volontiranja u Pirovcu volonteri i dalje aktivno provode različite aktivnosti.

Podijeljeni u grupe, volonteri se svakog jutra izmjenjuju u čišćenju plaže Lolić te su, između ostalog, primijetili kako kupači najviše za sobom ostavljaju opuške od cigareta.

Tako je jedan dio njih odlučio kreirati natpise te pepeljare od odbačenih limenki koje su u konačnici, i postavljene za plaži. Odmah po postavljanju pepeljara kupači su oduševljeno prilazili volonterima te pohvalili inicijativu.

Dvije volonterke rade na oslikavanju zida dok je drugi tim zadužen za bojanje ograde. U četvrtak 21. travnja 2022. volonteri su se uključili u pomoć pri utrci magaraca.

Završni događaj u sklopu aktivnosti planiran je za subotu 23. srpnja kada će volonteri u centru Pirovca održati radionicu za djecu te će izložiti svoje fotografije koje su kreirali koristeći photovoice metodu.

Sve aktivnosti koje su volonteri provodili tijekom timskog volontiranja će po završetku istog biti objedinjene u video koji priprema jedna od volonterki.

Projekt “Zeleniji, pristupačniji i viralni Pirovac” sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.