Maha i Alvaro godinu dana će biti dio naše organizacije i veliko pojačanje u provedbi naših aktivnosti namijenjenih zajednici.

Maha Boutiyeb iz Barcelone i Alvaro Criales Gonzales iz Santo Domingo de La Calzade dio su projekta Zemlja i mi koji je započeo s provedbom u veljači  i kroz godinu dana će mlade i osobe iz obrazovnog sustavna informirati o važnosti promišljanja o konceptu održivog razvoja te ih poticati na samoinicijatnivno djelovanje i male pozitivne promjene.

Kroz različite alate (članke, video zapise, foto uratke…) na  našim web stranicama  i stranicama društvenih mreža promovirat će ciljeve održivog razvoja.

Hangout aktivnostima koje će se održavati jednom mjesečno, mladima će približiti pojedina područja održivog razvoja i njihovu povezanost s našim svakodnevnim aktivnostima.

Praktični rad na zemlji (i uzgoj povrća) i radionice na otvorenom u vrtu ISKRE Waldorfske inicijative iz Osijeka, zajedno s Mladim ekolozima Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića biti će doprinos učenju i promociji lokalne proizvodnje, distribucije i potrošnje hrane kao najprirodnijem i najodrživijem načinu poljoprivredne proizvodnje kojemu svi trebamo težiti.

A pored toga drago nam je da će i našim sugrađanim  kroz tečaj  španjolskog jezika omogućiti besplatno učenje jezika od izvornih govornika.

Slijedi nam zanimljivo proljeće i puno aktivnosti na otovorenom, pratite nas i vidimo se!

Projekt “Zemlja i mi” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.