Vrijedni volonteri jučer su, 27.listopada 2016. godine u Parku tambure na Trgu Republike u Županji zasadili drveće i više od 500 komada maćuhica.

Jučerašnja sadnja stabala i cvijeća jedna je od deset planiranih volonterskih akcija koje će Volonterski centar Vukovar provoditi do kraja srpnja 2017. na području županije Vukovarsko-srijemske.

Doprinos sadnji zelenila dali su i učenici fitofarmaceuti iz Obrtničko-industrijske škole u Županji pod vodstvom prof. Dubravke Gvozdić. U akciji su sudjelovali i zaposlenici županjskog Komunalca i Čistoće. Uređeni i funkcionalni jedinstveni park u Hrvatskoj građanima će omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, podignuti razinu informiranosti o građanskim volonterskim akcijama i umrežavanju volontera. A obogatit će turističku i kulturnu ponudu grada, jer se njime promiče i kulturna baština županjskoga kraja.

20161027_115506

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Volontiranje je navika srca!