PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru projekta Moja inkluzivna zajednica! dana 21. lipnja organizirao je volonterske akcije u zajednici u partnerstvu i suradnji s OŠ Josipa Matoša Vukovar te OŠ Nikole Andrića Vukovar. 

 Jedna akcija se održala ispred novoobnovljene zgrade OŠ Nikole Andrića Vukovar s ciljem uljepšavanja prostora ispred škole sadnjom različitih biljaka.

Na akciji su sudjelovali učenici školskog volonterskog kluba OŠ Nikole Andrića Vukovar uz pomoć najmlađe volonterke, djelatnici Škole te međunarodni volonteri i djelatnici PRONI Centra.

Poseban doprinos ovoj eko akciji dali su i drugi učenici ove Škole oslikavanjem kamenčića koji su dio ovog ukrasnog pejzaža.

Druga akcija održala se u J.U. Sportski objekti Vukovar u Borovu naselju gdje su se okupili djeca i mladi s teškoćama u razvoju na sportskim aktivnostima.

Bio je ovo revijalni sportski dan OŠ Josipa Matoša Vukovar i njihovih prijatelja gdje je naš volonter Abid također pomogao i asistirao.

Ove akcije samo su dio projekta Moja inkluzivna zajednica! koji je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a putem kojeg potičemo i promoviramo inkluzivno volontiranje i socijalnu integraciju svih članova zajednice.

Raduje nas što naši volonteri Ines i Abid daju svoj volonterski otisak vukovarskoj zajednici. Ovaj put im se pridružila i Olena (studentica iz Ukrajine) koja se prijavila na stručnu praksu u PRONI sa željom da doživi sve ono što mi radimo…  Hvala svima na doprinosu!