Ovaj tjedan smo se bavili promocijom volonterstva i informiranjem na više načina.

U okviru obilježavanja Europskog dana jezika, strane (ESS) volonterke Inés i Joana iz Portugala – koje volontiraju u PRONI uredu Vukovar, u četvrtak 29. rujna provele su radionicu za učenike 7. i 8. razreda OŠ Nikole Andrića Vukovar. Cilj radionice bio je upoznavanje učenika s portugalskim jezikom kroz različite priređene zadatke i vježbe. Učenici su bili zadovoljni, a mi još zahvalniji na gostoprimstvu i dobroj radnoj atmosferi.

U svrhu daljnjeg razvoja Školskog volonterskog kluba OŠ Nikole Andrića Vukovar, djelatnici PRONI-jevog Volonterskog centra Vukovar i Info centra za mlade Vukovar na poziv koordinatorice volontera, nastavnice Jasminke Kosor, 30. rujna i 7. listopada proveli su radionice za sve učenike 7. i 8. razreda pod nazivom “Biti volonter”.

Cilj radionice bio je na zanimljiv način, uz primjenu neformalnog obrazovanja, uvesti učenike u svijet školskog volontiranja, potaknuti kod istih razmišljanja o dobrobitima i doprinosima volontiranja te na koji način mogu sudjelovati u radu Školskog volonterskog kluba.

Ove aktivnosti nastavak su dugogodišnje suradnje PRONI Centra i OŠ Nikole Andrića Vukovar na razvoju volonterstva i građanskog odgoja.

Volontiranje je navika srca!