Od 8. do 12. veljače 2016. godine održan YIntro trening u Regionalnom info-centru za mlade Osijek, u Osijeku, Ribarska 1. YIntro trening je namijenjen osobama koje rade na informiranju mladih ljudi te osposobljavanju za kvalitetno i usmjereno informiranje.

Trening je provela certificirana trenerica ERYICE (Europske Agencije za Informiranje i Savjetovanje mladih), Irena Mikulić, ujedno i voditeljica odjela obrazovanja u udruzi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Polaznici treninga dolaze iz Osječko-baranjske županije (Udruga ZVONO i Centar mladih Belišće iz Belišća, Regionalni info-centar za mlade Osijek), Vukovarsko-srijemske (Info-centar za mlade Vukovar) i Brodsko-posavske županije (Informacijski centar za mlade Brodsko-posavske županije, Slavonski Brod i Info-centar za mlade iz Bebrine).

Devet polaznika YIntro treninga usavršavalo je svoja znanja i vještine na području informiranja mladih, od toga koja je razlika između podatka i informacije, koji su principi/vrijednosti informiranja na temelju Europske povelje o informiranju, kakva treba biti osoba koja informira mlade pa sve do najrazličitijih potreba mladih ljudi.

Naglasak je stavljen na važnost kvalitetnog prikupljanja i prenošenja informacija prilagođenih jeziku i potrebama mladih.

Svi polaznici treninga dobili su certifikate o uspješno završenom treningu i kao takav mjerodavan je u svim zemljama Europske Unije.