Od petka, 24. lipnja započela je razmjena mladih, glavna aktivnost projekta Digit Yourself koja se održava do nedjelje, 3. srpnja u Trening centru u Pirovcu.

Mladi sudionici, u dobi od 15 do 30 godina, kroz kreativan i inovativan pristup upoznat će se s dostupnim digitalnim alatima kako bi unaprijedili svoje komunikacijske i prezentacijske vještine sukladno potrebama i trendovima u društvu, što je i cilj ovog projekta.

Raduje nas što su mladi spremni učiti i unaprijediti svoje vještine. Svojim aktivnim sudjelovanjem povećavaju kompetencije potrebne za njihovu bolju socijalnu integraciju, prihvaćanje različitosti te povećanje zapošljivosti.

Uz proces učenja, razmjena omogućuje i upoznavanje drugih kultura, jezika i običaja gdje se stvara plodno tlo za buduće suradnje i ostvarivanje dugoročnih kontakata među mladima.

PRONI Centar provodi projekt u partnerstvu s 4 organizacije iz europskih zemalja : Euroteam Czech Republic, z.s. iz Češke, Asociacija “Aktyvus Jaunimas” iz Litve, Proatlantico – Associacao Juvenil iz Portugala te Youth Alma iz Rumunjske.

Projekt “Digit Yourself” je sufinanciran sredstvima Europske unije.