Nakon dugo vremena iščekivanja, radujemo se informirati vas da je projekt „Pokretne slike umjetnosti i kulture“ i službeno započeo s provedbom 8. veljače 2018. godine, potpisivanjem Ugovora.
Projekt će se provoditi u 4 lokalne zajednice, Darda, Zmajevac, Osijek i Vukovar, a u njemu će, kroz 18 mjeseci raznovrsnih aktivnosti, sudjelovati 80 mladih u nepovoljnom položaju (nezaposlenih, pripadnika nacionalnih manjina i mladih primatelja socijalne skrbi).

kultura2
Nositelj projektnih aktivnosti je PRONI Centar za socijalno podučavanje, dok su partneri na projektu KUD „Jozsef Attila“ iz Zmajevca i Udruga za medijsko i multimedijalno kreativno tehničko, umjetničko i autorsko izražavanje “Hedgehog Perfections” iz Osijeka.
Projekt će obuhvatiti aktivnosti mladih u području kulture i kreativnog stvaralaštva, kako bi se razvili potencijali mladih, ali i omogućilo da u budućnosti razvijene vještine, kreirane ideje, te procjenjeni ekonomski i kreativni potencijali mladih u našoj regiji podignu njihove mogućnosti za zapošljavanjem i/ili samozapošljavanjem, primarno u našoj regiji.
Projekt se provodi u okviru Europskog socijalnog fonda, a trajat će od veljače 2018. do kolovoza 2019. godine. Vrijednost projekta je 778.930,45 HRK.