Škola za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnostu u Osijeku, Srednja škola Donji Miholjac, Srednja škola Valpovo i Obrtnička škola Antuna Horvata u Đakovu ugostile su 6., 8., 10., i 13. lipnja 2011.g. debate projekta „EU misli“ čime je završen ciklus debata u Osječko-baranjskoj županiji kojeg provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i Sisačko-moslavačkom županijom.

Prosječno tridesetak učenika sudjelovalo je na svakoj debati koje su obrađivale teme obrazovanja i studiranja, zapošljavanja, poljoprivrednog i gospodarskog razvoja, životnog standard, te druge unutar kojih će se nakon pristupanja Hrvatske EU događati promjene.
Povratne informacije od učenika dobivene putem evaluacijskih listića naglašavaju da su im je obrada tema bila jako zanimljiva i da bi o svima voljeli znati još i više. Inače, teme debata odobrane se na temelju anketiranja učenika koje je bilo prethodna faza provedbe projekta „EU misli“.
Vijesti Osječke televizije od 6.6.2011. unutar kojih je i vijest o održanoj debati projekta “EU misli” u Školi za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnostu u Osijeku