Projekt: „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ završava svoje putovanje. Tijekom godine dana uspješno smo proveli dva modula s osam radionica, dvije debate i pet filmoteka s učenicima te sudjelovali na dvodnevnoj konferenciju za nastavnike i stručne suradnike na temu: „Učimo o održivom razvoju – od vrtića do fakulteta”.

Učenici su projektnim aktivnostima razvijali poduzetničke vještine ali i kritičko mišljenje, spremnost na preuzimanje rizika u kontekstu stvaranja promjena u zajednici te inovativnost na društveno odgovoran način. Osim razvijanja poduzetničkih sposobnosti učenici su se upoznali i s proizvodnim procesom te vježbali kako na ekološki odgovoran način proizvesti određeni proizvod, uvidjeli koliki je utjecaj reklama i marketinga na prodaju proizvoda. Kako nema proizvodnje bez znanja o financijama učenike smo upoznali i s osnovama financija te smo radionice završili vježbanjem bontona u poslovnoj komunikaciji. Tijekom svih aktivnosti osnovna nit je bila zaštita okoliša, održivi razvoj i društveno odgovorno ponašanje. Radionicom „Od neupotrebljivosti do korisnosti“ učenici su uz mentoriranje produkt dizajnerice od neupotrebljivih predmeta ( plastike, tkanine, kutija, wc rola, čepova, limenki…) izradili nove uporabne predmete koje smo izložili u lokalnoj zajednici.

Kako biste se i vi upoznali s onime što smo tijekom aktivnosti radili pogledajte video uratke na YouTube kanalu Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

 

Nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a škole partneri u Vukovaru su bile Osnovna škola Mitnica i Ekonomska škola Vukovar. PRONI Centar zahvaljuje nositelju i partnerima na uspješnoj provedbi projekta.