U okviru Erasmus+ projekta Mediterranean Eyes, čiji je nositelj talijanska udruga sa Sardinije – Associazione Culturale Malik, a PRONI Centar jedan od partnera, od ponedjeljka 9.10. pa do četvrtka 12.10. održan je Unaprijed planirani posjet “APV”.

Ovaj posjet održan je u svrhu međusobnog upoznavanja partnera, ali i s lokacijom na kojoj će se od 6. do 13.11. održati razmjena mladih na kojoj će sudjelovati 25 mladih iz 5 europskih – mediteranskih država, a koja za cilj ima unaprijediti vještine, znanja i kompetencije mladih značajnih i potrebnih za njihovo lakše uključivanje na tržište rada.

Tijekom boravka u Italiji, partneri su radili na detaljnom razvoju programa planirane razmjene, kao bi ista na što kvalitetniji način i u skladu s načelima Erasmus+ programa odgovorila na potrebe mladih.

Inače, u ovom projektu pored navedenog nositelja i nas kao partnera, sudjeluju još tri udruge koje rade s mladima, i to Greek Youth Mobility iz Grčke, PRISMS s Malte te Asociacion teatral el luga iz Španjolske.

Projekt Mediterranean Eyes sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+