U svrhu nastavka razvoja volonterstva na području grada Vukovara, PRONI Centar je u suradnji i na poziv Udruge kineziologa grada Vukovara, tijekom siječnja i veljače održao dvije edukacije za lokalne dionike.

Kroz edukaciju „Razvoj, razrada i implementacija volonterskih programa u lokalnoj zajednici“ sudionici su upoznati s pojmom volonterstva, pravnim obvezama i pravima kako volontera, tako i organizatora volontera, te mnogim drugim korisnim informacijama povezanih sa Zakonom o volonterstvu, dok kroz kroz edukaciju pod nazivom „Integracija volontera u programe lokalne zajednice“ s načinom pronalaska volontera, motiviranjem i načinom uključivanja u volonterske programe, te kako ih pripremiti i educirati za obavljanje specifičnih volonterskih zadataka, aktivnosti ili poslova.

Tako je ovim edukacijama podignuta razina znanja i vještina u području upravljanja volonterima među lokalnim dionicima, posebice među sportskim klubovima, te na taj način proširena mreža organizatora volontiranja na području grada Vukovara koji se bave razvojem volonterstva.

Obje edukacije održale su se u okviru projekta „Pokreni se i vozi – tko te treba, pomozi!“ UP.04.2.1.11.0122, koji je sufinanciran iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga UP.04.2.1.11 “Jačanje kapaciteta OCD – a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”, čiji je nositelj Udruga kineziologa grada Vukovara.