U okviru projekta Proaktivna mreža 31.03.2023. u Vukovaru je održana Volonterska akcija „Jedinstven je smiješak tvoj“. Kroz projekt smo ojačali kapacitete 4 partnerske OCD-a: Nansen dijalog centra, Iskre, Europskog doma Vukovar i PRONI Centra za socijalno podučavanje. Nakon edukacija volonteri su proveli istraživanje o potrebama u lokalnoj zajednici na području OBŽ i VSŽ, s posebnim naglaskom na krizu.

Ova volonterska akcija odgovor je na istražene i mapirane potrebe u lokalnoj zajednici usmjerene na naše sugrađane koji su izbjegli iz Ukrajine. Informirali smo ih o relevantnim temama, a kroz druženje se bolje upoznali, umrežili za neke buduće aktivnosti i podijelili prethodno prikupljene donacije. Ova volonterska akcija je samo početak u okviru globalne inicijative Svjetski dan činjenja dobrih djela – Good Deeds Day (16.04.2023.), a kroz cijeli mjesec travanj nastavljamo volonterske akcije kojima ćemo proaktivno odgovoriti na mapirane potrebe u lokalnoj zajednici.

Nositelj projekta Proaktivna mreža je PRONI Centar za socijalno podučavanje, a ukupna vrijednost projekta: 476.691,15 HRK, financirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – 85% i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske – 15%