U okviru projekta Reci “NE”, koji se provodi u partnerstvu s Općinom Stari Mikanovci, 7. i 8. ožujka održani su još jedni setovi radionica “Živ i zdrav”, ovoga puta za učenike 7. razreda OŠ “Stjepana Cvrkovića” Stari Mikanovci.

Kroz 4 seta radionica, temeljenih na interaktivnim metodama rada i neformalnom obrazovanju, učenici su osviješteni o rizicima i štetnosti ovisnosti, odnosno konzumacije alkohola, droga i duhanskih proizvoda te kockanja, kao i posljedicama koje idu uz takvo ponašanje. Ovakav pristup omogućio je učenicima i bolje informiranje o istima te značaju donošenja ispravnih odluka po svoje zdravlje.

Ovaj ciklus radionica dobar je uvod za nadolazeći edukativno terenski posjet Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” – Dnevna bolnica za ovisnost o kockanju u RH, koju će učenici posjetiti 13. travnja, a s ciljem dodatnog osvještavanja i informiranja o rizicima i štetnosti ovisnosti te posljedicama koje ovisnosti nose.

Ove aktivnosti dio su projekta Reci “NE” sufinanciranog sredstvima EU, UP.02.2.1.08.0112, čiji je nositelj Općina Stari Mikanovci, a PRONI Centar partner.