U ponedjeljak 29. svibnja održana je završna konferencija projekta Potkovani zdravim navikama, a istu je u prostoru Općine Babina Greda otvorila te vodila voditeljica projekta gosp. Monika Užarević, djelatnica Općine.

Bila je to prilika okupljenima predstavila rezultate projekta, koji je kroz provedbu niza aktivnosti namijenjenih djeci, mladima, roditeljima i široj zajednici imao za cilj promovirati zdravlje i prevenciju u odnosu na ovisnosti o alkoholu u kombinaciji s energetskim napitcima i e- cigaretama te na taj način podići svijest građana Babine Grede o brizi za vlastito zdravstveno stanje koje će u konačnici dovesti do poboljšanja zdravstvenog statusa građana Hrvatske.

Tijekom konferencije, općinski nečelnik, gosp. Josip Krnić, predstavio je javnosti i što se planira u daljnjem radu na području općine Babina Greda, čime će se osigurati i daljnji rad u području prevencije ovisnosti, dok se Voditelj odjela rada s mladima iz PRONI Centra osvrnuo na značaj sinergijskog djelovanja u području rada s mladima, kako kroz ovaj projekt, tako i u svakodnevnom radu u lokalnoj zajednici.

Kroz aktivnu suradnju nositelja projekta – Općina Babina Greda i PRONI Centra u ulozi partnera te vanjskih suradnika na projektu nastali su i mnogobrojni rezultati, a istu su sažeti i u promotivni video koji je također prezentiran na završnoj konferenciji.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond – Poziv Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2 . Ukupna vrijednost projekta je 361.824,28 kn. UP.02.2.1.08.0040