U svrhu održavanja daljnjeg dijaloga između mladih i donositelja odluka – lokalnih dionika koji se bave radom s mladima, u četvrtak 4.5. paralelno su održane dvije Infolovke – jedna u Donjem Miholjcu, a druga u Iloku.

Na ovim Infolovkama, koje za cilj imaju kroz razgovor mladih i onih koji rade s mladima iznijeti Smjernice za unaprjeđenje sustava informiranja mladih, posebice onih u manjim/ruralnim mjestima, prikupljeni su zanimljivi prijedlozi i metode informiranja mladih, sukladno njihovim lokalnim potrebama i današnjim trendovima.

Ujedno ovo je bila prilika i za izravno upoznavanje mladih s onima koji plasiraju informacije usmjerene mladima, razumijevanje međusobnih potreba i načina funkcioniranja, ali i prilika za trenutačne promjene u području informiranja mladih u svrhu lakšeg i većeg dosega mladih putem pružanja prilagođenih, točnih i provjerenih informacija za mlade.

Provedba Infolovki dio je projekta “Informacija za sve”, sufinanciranog sredstvima EU kroz program Erasmus+, ključna aktivnost 1, Aktivnosti sudjelovanja mladih.