U svrhu održavanja daljnjeg dijaloga između mladih i donositelja odluka – lokalnih dionika koji se bave radom s mladima, u srijedu 11.5.2023., PRONI Centar održao je 2. po redu Infolovku na području Vukovarsko-srijemske županije, ovaj put u Vukovaru, u prostoru Gradske knjižnice Vukovar, odjel za mlade Spajalica.

Zahvaljujući velikom odazivu mladih s područja Vukovara i okolnih mjesta te predstavnika ustanova i udruga imali smo priliku predstaviti Rezultate istraživanja o razini i potrebama informiranosti mladih (iz ožujka o.g.) i razgovarati s mladima i lokalnim dionicima o načinima informiranja i koje ih informacije zanimaju.

Na ovim Infolovkama, koje za cilj imaju kroz razgovor mladih i onih koji rade s mladima iznijeti Smjernice za unaprjeđenje sustava informiranja mladih, posebice onih u manjim/ruralnim mjestima, prikupljeni su zanimljivi prijedlozi i metode informiranja mladih, sukladno njihovim lokalnim potrebama i današnjim trendovima.

Kroz različite zadatke i grupni rad sudionika bila je ovo prilika i za izravno upoznavanje mladih s onima koji plasiraju informacije usmjerene mladima, razumijevanje međusobnih potreba i načina funkcioniranja.

Evaluacija Infolovke pokazala je da smo utjecali na promjene i načine informiranja kod većine mladih i predstavnika ustanova i udruga te smo osvjestili koliko je mladima važna dostupna, točna i provjerena informacija, bilo da se pronalazi na društvenim i/ili drugim kanalima informiranja ili se informacija u konačnici dobije putem face to face.

Provedba Infolovki dio je projekta “Informacija za sve”, sufinanciranog sredstvima EU kroz program Erasmus+, ključna aktivnost 1, Aktivnosti sudjelovanja mladih.