Nastavljen je daljnji dijalog između mladih i donositelja odluka. Tako su prošli tjedan održane dvije Infolovke u dva grada, Belom Manastiru i Županji.


U ponedjeljak 15. travnja družili smo se s mladima s područja Belog Manastira i Darde.  U prostoru Gimnazije Beli Manastir održali smo aktivnost Infolovke upravo u suradnji s navedenom Školom. Osim, učenika, pridružili su nam se pedagoginja Nina Savić te ravnateljica škole Suzana Periša kao i predstavnici udruge PGDi (kao osobe koje rade s mladima) te predstavnica Savjeta mladih Grada Belog Manastira Sara Ilić. I ovog puta rasprava je vođena na temu informiranja mladih s naglaskom na mlade u ruralnim sredinama.

Nakon toga, 17. 5. održana je Infolovka u Obrtničko industrijskoj školi u Županji. Na ovoj aktivnosti, u raspravi o informiranju mladih, pridružili su nam se predstavnici Škole domaćina te učenici, zatim članovi Crvenog križa Županja, te članovi Hrvatske mreže za ruralni razvoj.


Kroz navedene aktivnosti Infolovke prikupili smo korisne i zanimljive prijedloge vezano uz informiranje mladih koji će u konačnici poslužiti pri izradi Smjernica za unaprjeđenje sustava informiranja mladih.


Provedba Infolovki dio je projekta “Informacija za sve”, sufinanciranog sredstvima EU kroz program Erasmus+, ključna aktivnost 1, Aktivnosti sudjelovanja mladih.