Danas, 5. travnja, u prepunoj velikoj konferencijskoj dvorani Stare Pekare u Osijeku, održana je Uvodna konferencija projekta Informacija za sve, prva od niza aktivnosti rasprava između mladih i donositelja odluka na temu informiranja mladih.

U ovom dijalogu, raspravi mladih i predstavnika dionika iz dvije županije – Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske koji su glavni pružatelji relevantnih informacija, radilo se o unaprjeđenju sustava informiranja mladih.

Konferenciji je nazočilo više od 80 sudionika, a pored predstavljanja samog projekta i projektnih aktivnosti, rezultata Istraživanja s mladima o razini i potrebama informiranosti mladih na području OBŽ i VSŽ, sudionici su mogli čuti više o području informiranja mladih, kao važnom zasebnom području rada s mladima, te su dobili informacije i o Europskoj povelji informiranja mladih, Erasmus+ programu, Eurodesku i Youthpassu.

Na raspravama u skupinama, sastavljenim od različitih kategorija mladih i donositelja odluka, koje su bile središnji dio konferencije, osigurana je razmjena mišljenja unutar 6 skupina, koje su rezultirale zajedničkim konkretnim prijedlozima metoda za informiranje mladih. Sve to će biti uvršteno u dokument koji će biti izlazni rezultat projekta.

Na kraju provedbe, projekt će osigurati kreiranje dokumenta “Smjernice za unaprjeđenje informiranja mladih na području OBŽ i VSŽ” koji ima za cilj osigurati kvalitetnije informiranje i sveobuhvatniji pristup informiranju mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, s naglaskom na teže dostupne mlade (iz manjih/ruralnih mjesta).

Nositelj projekta je PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s dionicima članovima Savjetodavnog odbora Regionalnog info-centra za mlade Osijek i Lokalnog info-centra za mlade Vukovar.

Ova aktivnost dio je projekta Informacija za sve, financiranog sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.

https://proni.hr/wp-content/uploads/2022/12/Erasmus_EU-logo-300x122-1.jpg