U četvrtak, 21.prosinca, u prostoru PRONI Centra održala se božićna radionica naziva “Nešto čarobno” u kojoj su sudjelovali djeca i mladi s teškoćama u razvoju, odnosno učenici OŠ Josipa Matoša Vukovar, roditelji učenika te domaći i strani volonteri PRONI Centra.

Kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa vodili su međunarodni volonteri PRONI Centra, Alexandra i Lucas koji u Vukovaru borave u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a ujedno u spomenutoj školi redovito organiziraju aktivnosti s učenicima.

Bio je ovo zaista jedan čaroban i kreativan dan druženja, priče i stvaranja božićnih ukrasa koje su učenici odnijeli u školu i svojim kućama za uspomenu, a jedan ukras, kao poveznica dviju organizacija, ostao je u našem uredu.

Cilj ove radionice jeste kroz uključivanje u programe i aktivnosti u zajednici dodatno potaknuti inkluziju djece i mladih s teškoćama u razvoju na području lokalne zajednice te na taj način nastaviti unaprjeđivati njihov položaj u društvu.

Ova Božićna akcija organizirana je u okviru projekta “Moja inkluzivna zajednica”, financiran sredstvima Vukovarsko-srijemske županije.