Kako je ovogodišnji projekt Informacija za sve na samom kraju provedbe, članovi Savjetodavnih odbora Regionalnog info-centra za mlade Osijek i lokalnog Info-centra za mlade Vukovar, upoznati su sa sumiranim rezultatima istog. 

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi evaluirana je međusobna suradnja, kako u provedbi ovog projekta, tako i općenito u radu PRONI Centra i info-centara za mlade.

Na sastanku su se, kao i uvijek, razmijenila osobna iskustva u radu s mladima, s naglaskom na njihovo informiranje i uključivanje. Također, nazočnim članovima je predstavljen krajnji rezultat projekta Informacija za sve – Smjernica za unaprjeđenje informiranja mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, u kojemu su, pored oba Info-centra za mlade naše organizacije – u Osijeku i Vukovaru, kao suradnici sudjelovali i predstavnici njihovih savjetodavnih odbora. 

Zaključeno je da su preporuke i zaključci koji su sadržaj ovog dokument iznimno korisni za prilagodbu pristupa i izbor metoda rada s mladima u njihovom području rada, ali će se isti proslijediti i njihovim suradnicima i partnerima.

  • Dokument “Smjernice za unaprjeđenje informiranja mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije” dostupan je na POVEZNICI. 

Istaknuta je važnost uključivanja svih dionika u informiranje mladih i općenito rad s mladima, no presudna je volja i dodatni angažman pojedinaca koji predstavljaju instituciju ili organizaciju ispred koje dolaze. 

Na sastanku Regionalnog info-centra za mlade u Osijeku sudjelovali su: Mirta Kovačević, voditeljica Volonterskog centra DKolektiva, Ankica Vučković, voditeljica Odjela za tržište rada u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Osijek, Goran Latković, ravnatelj Društva Crvenog križa OBŽ te  Marija Mrkić, djelatnica za pružanje psihosocijalne podrške raseljenim osobama iz Ukrajine iz iste organizacije, Lidija Ambruš, profesorica sociologije iz Ekonomske i upravne škole Osijek te Robert Škorvaga, voditelj Odjela prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske. Pored nazočnih članova, Savjetodavni odbor RICM-a čine još predstavnici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Osijeka te Grada Osijeka.

Na sastanku Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar sudjelovali su Josip Paloš, pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara, Siniša Mitrović, stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama i zdravstvenu zaštitu u Gradu Vukovaru, Ivan Branimir Vrdoljak, koordinator za rad kontakt policije na području PP Vukovar, Mladen Rajs, rukovoditelj Odjela za tržište rada u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje PU Vukovar, Eleonora Đekić, djelatnica Gradske knjižnice Vukovar, Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar i Karolina Šoš Živanović, voditeljica Info centra za mlade Vukovar/PRONI Centar.

I ovi sastanci oba Savjetodavna odbora, suradnja na projektu, kao i redovita međusobna komunikacija, prilog je sektorskom i međusektorskom pristupu, kao i brizi o mladima. Kroz ovaj segment rada nude se mogućnosti i za nove suradnje i međusobna partnerstva udruga s javnim institucijama i ključnim dionicima, u području podizanja kvalitete života u zajednici. Hvala svima na velikom doprinosu i podršci.