PRONI Centar, ured Vukovar, otvorio je ponovo vrata novim stranim volonterima.

Tijekom veljače o.g. pozdravili smo se sa volonterkama iz Portugala Inés i Joanom koje su završile svoj volonterski program i početkom travnja primili nove volonterke u okviru programa Europske snage solidarnosti.

Ovaj put stigle su Beyza Daq i Emine Atasay iz Turske na dugoročno volontiranje u vukovarski PRONI Centar, u trajanju od 11 mjeseci na projektu “Moja kreativna i brižna zajednica”.

  • Beyza (28), po struci psihologinja, živi u Istanbulu. Ima iskustva u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju provodeći terapiju igrom. Iz područja psihologije zanima je kognitivno-bihevioralna terapija.
  • Emine (28), po struci učiteljica fizike, dolazi iz Antalyje. Kao učiteljica ima iskustva u radu s djecom i mladima te posebice voli provoditi eksperimente.

U okviru projekta “Moja kreativna i brižna zajednica” i u suradnji s OŠ Josip Matoš Vukovar volonterke će raditi na izgradnji i osnaživanju djece i mladih s teškoćama u razvoju i manje mogućnosti, ujedno učenicima OŠ Josip Matoš Vukovar.

Osim rada s djecom i mladima s teškoćama u razvoju, volonterke će provoditi besplatan tečaj učenja osnova turskog jezika i upoznavanje kulture, a bit će tu i drugih interaktivnih i zanimljivih aktivnosti za djecu i mlade. Poseban naglasak stavljamo i na promocijske aktivnosti gdje će volonterke aktivno sudjelovati u pripremi i provedbi promocije programa Europske snage solidarnosti te dati značaj mobilnosti i volontiranju koji doprinose poboljšanju kvalitete života mlade osobe.

Projekt “Moja kreativna i brižna zajednica” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.