U prostoru Info-centra za mlade održana je još jedna popularna Mala škola životnih vještina.

Mala škola se održala u trajanju od 4 dana (9., 10., 16. i 17. ožujka 2023.)

Teme ove Male škole životnih vještina bile su: Osobne vrijednosti i Samoprocjena, Komunikacija, Timski rad i Suradnja, Sukobi i Rješavanje sukoba, Prezentacijske vještine i Proaktivnost, a obrađene su kroz razne interaktivne vježbe i primjere poraćene teorijskim dijelom.

U sklopu prvog dana sudionici su imali prilike promišljati o sebi te o svojim vrijednostima te naučili više o pojmu samopoštovanja.

U dijelu učenja o komunikaciji mladi su, između ostalog, imali prilike upoznati se pobliže s mitovima o komunikaciji, saznali što je zapravo komunikacija te kolika je važnost neverbalne komunikacije. Također su saznali više o aktivnom slušanju.

Kroz različite interaktivne vježbe u grupama učili su o važnosti suradnje i dobrih odnosa, osvijestili koliki je značaj otvorene komunikacije u timu kako bi se izbjegli, odnosno uspješno riješili mogući problemi rada u timovima.

Kroz različite vježbe samopredstavljanja i prezentacije pred publikom, osvijestili su kakvi su u javnom nastupu te su iz analize svog nastupa mogli osvijestiti koji su sve elementi bitni kako bi im javni nastup bio uspješniji.

Ova aktivnost održana je u sklopu projekta “Sustainable school – škola održivog življenja” kojeg provodi udruga ISKRA waldorfska inicijativa te projekta “Zajedno jači” financiranog kroz program Europskih snaga solidarnosti, a kojeg provodi PRONI centar za socijalno podučavanje.