4. lipnja 2024. imali smo zadovoljstvo posjetiti Dom za starije i nemoćne Osijek, gdje smo proveli prekrasno prijepodne s korisnicima Doma.

Posjet je bio ispunjen zabavnim aktivnostima, toplim razgovorima i pažljivim gestama koje su razveselile i korisnike te mlade koji su sudjelovali.

Tog dana održavalo se igranje Binga te su mladi pomogli u provedbi same igre.

Uzbuđenje u prostoriji bilo je opipljivo dok su korisnici s nestrpljenjem čekali da se izgovore njihovi brojevi. Sa svakim uzvikom “Bingo!” u prostoriji je zavladalo veselje te pljesak. Za pobjednike smo osigurali i simbolične poklone. U sklopu ove aktivnosti, mladi su im posluživali kavu, sok i razne grickalice. Taj jednostavan čin posluživanja pića i grickalica pružio je odličnu priliku za značajne razgovore i povezivanje.

Posjet domu za starije bio je dirljivo iskustvo koje je naglasilo važnost zajedništva i povezanosti. Igra Binga, posluživanje osvježenja i darivanje poklona bili su jednostavni postupci, ali su imali značajan utjecaj na jedan njihov  dan u Domu.

Ovo druženje održalo se u sklopu aktivnosti “Zajedno možemo više” koja je sufinanciran kroz program Europskih snaga solidarnosti te dio projekta Regionalni info centar za mlade Osijek koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.